Σώζουμε τον Πλανήτη μας όλοι μαζί!

Scouts4SDGs | fb 1

Τι είναι το Earth Tribe;
Η νέα εκπαιδευτική παγκόσμια πρωτοβουλία των Προσκόπων επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων που απαιτούνται για να μπορέσουν οι νέες και νέοι να γίνουν μελλοντικοί «περιβαλλοντικοί ηγέτες». Μέσω του «Earth Tribe» οι υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας θα προσπαθήσουν να προστατέψουν ακόμη περισσότερο τον πλανήτη μας. Για να γίνει κάποιος συμμέτοχος αυτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας χρειάζεται να εντάξει στην καθημερινότητά του, μερικές καλές πρακτικές / συναρπαστικές προκλήσεις που έχουν στόχο τη βελτίωση του πολύπαθου οικοσυστήματος. Το Earth Tribe έρχεται να συμπληρώσει τις δεκάδες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν καθημερινά οι Πρόσκοποι και αποτελεί μέρος της ευρύτερης συλλογικής κινητοποίησης μέσω του Προγράμματος «Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης / Scouts4SDGs».

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος;
Αρχικά μπορούν να λάβουν μέρος τα 25.000.000 μέλη της προσκοπικής κίνησης παγκοσμίως – παιδιά, έφηβοι νέες και νέοι 7 έως και 26 ετών. Όσοι ολοκληρώνουν τουλάχιστον μια από τις δοκιμασίες από το πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μέλη της παγκόσμιας πρωτοβουλίας. Ευπρόσδεκτοι είναι επίσης – εκτός από τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης – και γονείς, φίλοι ή ενήλικοι εθελοντές που υποστηρίζουν και βοηθούν κάποιο άτομο που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα που αναφέρθηκε.

Συνεργασίες παγκόσμιας εμβέλειας
Το Earth Tribe προσφέρει ένα αυτο-προοδευτικό εκπαιδευτικό βιωματικό ταξίδι που μπορούν να βιώσουν οι συμμετέχοντες μέσω μιας σειράς συναρπαστικών προκλήσεων που στόχο έχουν να αντιστρέψουν την καταστροφή της φύσης και της βιοποικιλότητας, να αλλάξουν τις προσωπικές συνήθειες κατανάλωσης, να καταπολεμήσουν τη ρύπανση από πλαστικό, να υποστηρίξουν λύσεις καθαρής ενέργειας, κι αλλα. Μεταξύ των πρώτων προκλήσεων που θα παρουσιαστούν ως μέρος του Earth Tribe είναι το Champions for Nature Challenge που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το WWF, το Tide Turners Plastic Challenge που σχεδιάστηκε σε συνεργασία τον ΟΗΕ και το Scouts Go Solar Challenge που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Solafrica.

Scouts4SDGs | pozt 01
Champions for Nature Challenge
Scouts4SDGs | pozt 02
Tide Turners Plastic Challenge
Scouts4SDGs | pozt 03
Scouts Go Solar Challenge

Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος Earth Tribe οι Πρόσκοποι συμβάλλουν στην «κατάκτηση» των επτά παρακάτω Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.:
Στόχος 7: Φθηνή & Καθαρή Ενέργεια
Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις & Γειτονιές
Στόχος 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή
Στόχος 13: Δράση για το Κλίμα
Στόχος 14: Ζωή στο Νερό
Στόχος 15: Ζωή στη Στεριά
Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους